Stagiair Mandy

Een betere plek om te studeren bestaat niet

Op Rotterdam The Hague Airport maak ik mijn droom waar voor Luchthavenbeveiliger!
Ik volg de opleiding Luchthavenbeveiliger bij Albeda, op het terrein van Rotterdam The Hague Airport. Een betere plek om te studeren bestaat niet. Ik leer de praktijk op de plek waar ik wil werken: de luchthaven! Hoe cool is dat?

Het vak Luchthavenbeveiliger spreekt mij heel erg aan. Ik krijg energie van de dynamiek van de luchthaven. Hier leer ik ter plekke alles over wetten en regels, hoe ik service moet verlenen, in actie moet komen bij incidenten, toegang en uitgangscontrole met behulp van X-Ray, fouilleren en visiteren en ik leer afwijkend gedrag te herkennen. Het is heel leerzaam dat we onderwijs krijgen op de plek waar alles gebeurt: Rotterdam The Hague Airport.

Als Luchthavenbeveiliger moet je sterk in je schoenen staan. Communicatie, inlevingsvermogen en stressbestendigheid zijn essentiële vaardigheden. Hospitality en innovatie zijn belangrijke onderdelen. Deze vaardigheden leren wij in de lessen bij Albeda Facilitair & Veiligheidscollege, maar ook in de praktijk bij Rotterdam The Hague Airport, waar reizigers altijd centraal staan en innovatie niet weg te denken is.

Doordat we ‘real life’ les krijgen op Rotterdam The Hague Airport, kunnen we de theorie meteen toepassen in de praktijk. Het voelt als een buitenkans om lessen zo dicht mogelijk bij de omgeving van het beroep te kunnen volgen. Ik kijk uit naar een carrière op de leukste werkplek van Nederland: Rotterdam The Hague Airport!