RHIA

De afdeling
Als RHIA zijn we koploper van innovaties die de transitie van de luchtvaartsector versnellen. We bouwen een proeftuin, als opmaat naar een sterk innovatiecluster. Een cluster dat zich zal ontwikkelen tot een Sustainable Aviation Hub; een volwassen sociaal-economisch luchtvaartcluster. In onze proeftuin testen we onder reële omstandigheden en maken we projecten klaar voor opschaling. 

Visie & Missie
Met het toepassen en vermarkten van deze innovaties werken wij aan een schonere en stillere leefomgeving rondom RTHA én creëren we ook nieuwe kansen en banen in de regio met een innovatieve, werk- en leefomgeving. Hierdoor groeit de bedrijvigheid en zijn wij een verbinder in de regio en een inspiratie voor de luchtvaart in Nederland en daarbuiten.

Binnen de organisatie
Wij helpen met het ontwikkelen van innovatieprojecten op de RTHA. Hiermee dragen we bij aan een duurzamere luchthaven en nieuwe waarde voor de toekomst.

Wist je dat?

  • RHIA is opgericht in mei 2019
  • Faciliteert zeven innovatieprogramma’s (Fieldlab Next Aviation, Airport Technology Lab, Smart Energy Program, Urban Air Mobility, Multimodale Mobiliteit, Synthetic Fuel en RTHA Campus)
  • Organiseert maandelijks RHIA Talks en RHIA Cafés
  • Meer dan 70 partners