Floorwalker Melanie

Blog
3 september 2021

Werken op RTHA een groot avontuur

Mijn hart ging sneller kloppen toen ik hoorde over de stageplekken op Rotterdam The Hague Airport. Er werden zes Floorwalkers gezocht. Werken op de plek waar het avontuur begint, wie wil dat nou niet?

Daarom heb ik voor de opleiding Luchtvaartdienstverlener gekozen. Midden in de nacht opstaan, met je koffers naar het vliegveld reizen en de spanning vlak voor vertrek, het enthousiasme van de passagiers, dat werkt aanstekelijk… Dat is en blijft het mooiste gevoel wat er bestaat. Zo zal ik nooit mijn twee reizen naar Heraklion en Antalya vanaf RTHA vergeten. Het vriendelijke personeel dat vanaf het inchecken tot het instappen van het vliegtuig aanwezig was om al onze vragen te beantwoorden, gaf ons echt het gevoel dat we welkom waren.

Ik help dagelijks passagiers vanaf binnenkomst tot en met de security check, wanneer zij zelf niet in staat zijn om dit (alleen) te doen. Zo heb ik vorige week een passagier met een lichamelijke beperking geholpen met het inchecken van haar koffers bij de incheckbalie want ze was niet in staat om dit zelf te doen. Ik heb haar uitgelegd hoe het security- en het boardingproces werkte en zij was mij heel dankbaar voor de hulp en de informatie. Deze mevrouw vertelde mij dat zij met haar dochter een eigen kledingwinkel had in Wassenaar en dat ze graag wilde dat ik een keer langs kwam en dat ik mocht shoppen met korting J.

Dankbare passagiers

Al dit soort momenten maken het werk op RTHA zo leuk. De passagiers die mij dankbaar zijn voor alle kleine dingen die ik doe vind ik fantastisch. Hoe ze glimlachen wanneer ik zeg: ‘fijne reis!’ of: ‘goedemorgen, waar reist u naartoe?’, dat is zo speciaal!

Ik hoop in mijn komende stageperiode veel meer van dit soort momenten mee te mogen maken. Ik kom met een fijn gevoel thuis wanneer ik weer zoveel passagiers glimlachend het vliegtuig in heb zien stappen.

Mijn best doen
Ik blijf mijn best doen, waardoor ik wellicht in het derde jaar van mijn opleiding ook weer op RTHA stage mag lopen, dan misschien bij AviaPartner. Op deze manier leer ik alle gaten, hoeken en geheimen van de luchthaven kennen.