Over ons

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is een regionale luchthaven met ambitieuze doelstellingen op het gebied van verduurzaming, innovatie, de passagiersbeleving en verbinding met de regio. Jaarlijks reizen ruim twee miljoen passagiers via onze luchthaven naar meer dan vijftig Europese bestemmingen voor hun zaken- of privéreis. Rotterdam The Hague Airport is onderdeel van de Royal Schiphol Group en ontleent haar bestaansrecht aan haar bijdrage aan de ontwikkeling van de regio, welke verder gaat dan het faciliteren van luchtvaart. Samen met onze partners creëren wij een onderscheidende passagiersbeleving en bekleden wij een voortrekkersrol in de transformatie en vernieuwing van de luchtvaartsector. De luchthaven vervult daarbij een rol als werkgever, opleider, verbinder, business partner en is het visitekaartje van de regio. Daarnaast bekleed Rotterdam The Hague Airport ook een belangrijke maatschappelijke functie als regionale uitrukpost van de trauma- en politiehelikopter.  

Onze strategie
Het is onze missie om mensen, bedrijven en innovaties met elkaar te verbinden. Alles in het belang van de regio. Onze rol gaat verder dan alleen het faciliteren van de luchtvaart. Wij vervullen ook een rol als werkgever, opleider, innovator, verbinder, businesspartner en we zijn het visitekaartje van de regio. Voor het realiseren van onze missie hebben we vier strategische pijlers geformuleerd. Deze vormen de basis van jouw gedrag op de luchthaven. Elk personeelslid die bij ons in dienst is handelt naar deze vier pijlers. Deze zal je dus vaak terug zien komen bij ons op de luchthaven.

1. Realiseren van de ultieme passagiersbeleving
Wij streven ernaar dat al onze medewerkers aan iedere passagier een persoonlijke en gastvrije service aanbieden. Hierdoor willen we voor iedereen zo toegankelijk mogelijk zijn.

2. Optimaliseren en verduurzamen van de bedrijfsprestatie
Wij gebruiken onze opbrengsten om te investeren in de locatie en regio. Het continu verbeteren van processen verhoogt ook de efficiëntie van de luchthaven. Onze ambitie, samen met Schiphol Group, is om in 2030 geen uitstoot op de grond en lucht te hebben.

3. Verbinden met regio inrichten als proces
De toegevoegde waarde van onze luchthaven kan voor iedereen anders zijn, maar moet altijd in het teken staan van het regionaal belang. Wij verbinden mensen, bedrijven en innovaties uit de buurt.

4. Rotterdam The Hague Airport ontwikkelen tot innovatiepartner
Als luchthaven zien we onszelf als internationale proeftuin voor duurzame innovaties in de luchtvaartsector. Door onze kleinschaligheid en onze relatie met universiteiten en innovatieve bedrijven, kunnen wij snel en efficiënt experimenteren en na succes innovaties implementeren.

Werken op Rotterdam The Hague Airport
Werken op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) betekent werken bij een van de meest bijzondere werkgevers in de omgeving van Rotterdam. Want zeg nou eerlijk, wat is er nog dynamischer dan een werkplek op een luchthaven? 365 dagen per jaar en 24 uur per dag rekenen zo’n twee miljoen (peiljaar 2019) vooral regionale passagiers op ons. Daar zijn we trots op. Wij zijn een bedrijf met een grote diversiteit aan talenten en persoonlijkheden. Iedereen is op zijn eigen manier een belangrijk talent voor Rotterdam The Hague Airport.

Alle ruimte voor onze talenten
Iedereen is uniek en heeft eigen talenten. Wij vinden het erg belangrijk dat elke collega de kans krijgt om zijn eigen talenten te ontdekken en deze verder door te ontwikkelen, jij dus ook! Om deze reden werken we met het programma Trots op Talent. Hiermee brengen we onze diversiteit aan medewerkers verder in hun persoonlijkheid en vak. En brengen we teams tot leven. Ook werken we met het trainingsprogramma New Heroes. Hiermee kan jij aan de slag gaan met tientallen trainingen voor persoonlijke- en professionele groei!

Wij ontwikkelen ons zo tot een strength based organisation (SBO). We houden de lijnen kort, vergroten samenwerking onderling en geven talenten de ruimte. Vanzelfsprekend tegen een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13de maand, opleidingsmogelijkheden, een goed pensioen en een naar eigen inzicht in te vullen inzetbaarheidsbudget voor vitaliteit. De details van onze arbeidsvoorwaarden kan je vinden onder elke vacature.

Ready for take-off? Bekijk dan onze vacatures!

Bekijk de vacatures