FAQ

We ontvangen dagelijks vele vragen van reizigers, bezoekers en omwonenden. Daarom hebben we de veelgestelde vragen en onze antwoorden hieronder verzameld. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Deze plattegrond vind je terug op deze pagina. Om toegang te krijgen tot deze pagina heb je een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord kun je opvragen bij jouw leidinggevende.

Als je RTHA pas afloopt, moet je contact opnemen met je werkgever. Je werkgever geeft je dan meer informatie over hoe je jouw pas kunt verlengen.

 

Dit is afhankelijk van je functie en het gebied waarin jij werkt/opereert. Je werkgever voorziet je van informatie bij de aanvraag van een RTHA pas.

De uitslag van de Safety & Security toets komt binnen bij het Badge Center. Wij hebben enige tijd nodig om de toets na te kijken, daarna ontvang je zo snel mogelijk bericht van ons.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt je post of pas inleveren bij de informatiebalie. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de brievenbus op de gang bij het Badge Center. Deze brievenbus bevindt zich op de eerste etage van het luchthavengebouw.

Dit gaat via je werkgever. Je werkgever voorziet jou van meer informatie over het krijgen van toegang tot een bepaalde deur.

Hiervoor dien je contact op te nemen met je werkgever. Je werkgever dient vervolgens contact op te nemen met het Badge Center, om de mogelijkheden te bespreken.

Dit is mogelijk door het gebruik van een combipas. Bij het invullen van het formulier ‘aanvraag begeleiding bezoekers‘, kun je het aangeven indien je meer dan het toegestane aantal personen zal begeleiden en dus een combipas nodig hebt.

Dit gaat via je werkgever. Je werkgever voorziet jou van meer informatie over het aanvragen van deze pas. Moet je de pas zelf aanvragen? Dat kan via dit formulier op onze website.

Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag naar dit formulier op de website.

Dat is mogelijk. Wij willen je vriendelijk verzoeken jouw Airportpas dan eerst te laten blokkeren.

Jouw persoonlijke gegevens worden bij het inleveren van je Airportpas vernietigd.

Het ingevulde aanvraagformulier getekend door de werkgever, een originele VGB (AIVD) en een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Het Badge Center is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Het Badge Center is telefonisch bereikbaar op 010-4463429 van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Heb je een vraag als het Badge Center gesloten is? Dan kun je een e-mail sturen naar: marja.van.doormolen@rtha.com

Het Badge Center bevindt zich in het luchthavengebouw (landzijdig), op de eerste verdieping.

Indien je vragen hebt kun je een e-mail sturen naar badgecenter@rtha.com

Alleen als je reeds in het bezit bent van een Airportpas en je hiervoor een aanmerking komt via jouw werkgever.

De leerstof is terug te vinden op de website. Om toegang te krijgen tot de leerstof, heb je een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord kun je opvragen bij het Badge Center.

Om theoretisch actueel te blijven met de vigerende veiligheidsregels op Rotterdam The Hague Airport dient een pashouder om de twee jaar de Safety & Security-toets af te leggen. Pashouders ontvangen automatisch een e-mail met als afzender noreply@airlink.rtha.com als de toets herhaald dient te worden. Pashouders dienen een e-mail te sturen naar badgecenter@rtha.com met als onderwerp: TOETS(EN) HERHALEN.

Bij het niet doorlopen van de herhaaltoets(en) na vervaldatum toets(en), zal de Airportpas na 14 dagen geblokkeerd worden.

Nee, hier kan geen e-mail naar toe worden gestuurd.

Dat kan hier op onze website. Het is alleen mogelijk om een bezoeker aan te melden als deze minimaal 16 jaar of ouder is en als het bezoek werkgerelateerd is.

Nee bij uitgifte niet. Dit is wel noodzakelijk indien je de Airportpas aan het einde van je contract of project niet inlevert, als je Airportpas verloopt (14 dagen na verloopdatum) of als je niet voldoet aan de toetsen Security & Safety die om de twee jaar verplicht zijn te doorlopen.

In verband met de regelgeving van de NCTV, dient de verklaring van geen bezwaar (VGB) niet ouder te zijn dan 6 maanden (Na datum afgifte).

Nee, dit is niet mogelijk. De foto wordt bij het Badge Center gemaakt.

Deze e-mails zijn afkomstig van Rotterdam The Hague Airport. E-mails worden vanaf dit adres verstuurd indien je VGB of Airportpas verloopt.

Nee, RTHA heeft geen eigen onderwijsinstelling. Er is wel een nauwe samenwerking met het Albeda Rotterdam The Hague Airport College op de Lutonbaan. Deze school is gevestigd op het luchthaventerrein en biedt drie luchtvaart gerelateerde opleidingen aan, zoals luchtvaartdienstverlener en luchtvaartbeveiliger. RTHA is een plek waar studenten praktijkervaring op kunnen doen door middel van een stage.

We zijn heel breed als bedrijf. Bij ons kun je vakken leren in marketing, financiƫn, communicatie. Als beveiliger of als luchthavendienstverlener. We hebben veel stageplekken. Maar werken ook nauw samen in het onderwijs, zoals het Albeda Rotterdam The Hague Airport College. Er zijn het hele jar door stageplekken op RTHA. De theorie krijg je op school, maar de praktijkervaring dus op de luchthaven. Denk dan aan de vakken op het Albeda als luchtvaartdienstverlener, in marketing, luchtvaartbeveiliger of facilitair dienstverlener. Bekijk de website van het Albeda over wat je precies kunt leren op RTHA.

Daarnaast zijn er elk half jaar stagemogelijkheden voor communicatie, HR, Marketing, Customer Experience, Airside Operations, Security safety & support, Innovatie en duurzaamheid. De stagemogelijkheden staan in het voorjaar en het najaar op deze site voor stageplekken vanaf 1 september en vanaf 1 februari.

Onze vacatures zijn terug te vinden via: https://www.werkenoprotterdamthehagueairport.nl/. Wil je stage lopen? Op deze site zijn regelmatig stageplekken te vinden. Hou de site dus regelmatig in de gaten. Neem contact op met de afdeling Human Resources voor meer informatie over de stageplekken: stage@rtha.com.

In samenwerking met o.a. de Hoge Hotelschool The Hague en het bedrijf Echt Waarmaken heeft RTHA een gastvrijheidsprogramma ontwikkeld genaamd: Certified Smile. Alle (nieuwe) medewerkers doorlopen dit traject en ontvangen hier ook een certificaat voor. Andere onderdelen van Certified Smile zijn: een kijkje achter de schermen, workshops en diverse hospitality trainingen. Op deze manier wil RTHA medewerkers blijven inspireren en motiveren om passagiers de ultieme beleving te bieden.

De voornaamste taak van een floorwalkers is om alle passagiers en bezoekers zo gastvrij en efficiƫnt mogelijk op weg te helpen in de terminal. Vooral nu de manier van reizen zo erg is veranderd, ervaren passagiers de aanwezigheid van floorwalkers als zeer prettig. Met alle stress die een reis met zich mee kan brengen is het van essentieel belang dat een passagier op de juiste momenten kan worden gerustgesteld en op weg geholpen kan worden. Floorwalkers gaan bij ons aan het werk via het Albeda College.

Contact
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.