Duurzaamheid & Innovatie

De afdeling
Duurzaamheid & Innovatie houdt zich hoofdzakelijk bezig met de toekomst van Rotterdam The Hague Airport en de luchtvaart. Onze grootste doelen zijn het terugbrengen van onze CO2-uitstoot en het gebruik van materialen en afval op een duurzame manier. Het creëren van een goede leefomgeving voor nu en in de toekomst is daarin van kernbelang. Wij werken veel samen met de andere afdelingen om onze ambitieuze duurzaamheiddoelstellingen te behalen. Door middel van innoveren met de nieuwste technologieën proberen wij niet alleen de luchthaven toekomstbestendig te maken, maar ook de gehele luchtvaart te verduurzamen.

Missie & Visie
Klimaatverandering is de grootste uitdaging van onze eeuw, en dat betekent dat we met de gehele organisatie ons best moeten doen om onze impact op de aarde te beperken. Dit kan alleen als wij met iedereen de handen in een slaan en samen werken naar een houdbare en duurzame toekomst.

Kernwaarden
Ambitieus, coöperatief, verantwoordelijk en oplossingsgericht

Wist je dat?

  • Het zonnepark dat momenteel gebouwd wordt levert wel 3 keer de elektriciteitsbehoefte van de luchthaven en is zo groot als de start- en landingsbaan.
  • De nieuwe vertrekhal is volledig duurzaam gebouwd, met gebruik van natuurlijke materialen, natuurlijk daglicht, een groen dak, en zonder gas.
  • In 2024 zal er voor het eerst een waterstofvliegtuig tussen Rotterdam en Londen vliegen.