Aanvraag Rotterdam The Hague Airportpas

Rotterdam The Hague Airport hecht veel waarde aan de veiligheid op de luchthaven. Dit merkt iedere bezoeker die de vertrekhal in loopt. Er wordt gecontroleerd of hij of zij geen gevaarlijke voorwerpen op zak heeft. Controle vindt plaats bij iedereen die het beschermd gebied betreedt. Ook de ruimbagage en de voorraden voor de winkels in het beschermd gebied worden gecontroleerd. Zo houden we zowel de luchthaven als het luchtverkeer veilig. In het programma “Beveiligingsbewustzijn” is te lezen waarom alle controles die wij uitvoeren zo belangrijk zijn voor een luchthaven.

Het programma “Beveiligingsbewustzijn” is door de Europese Unie verplicht gesteld voor alle personen die werkzaam zijn in de beschermde gebieden van luchthavens. Voordat u een toegangspas krijgt, doet u een Security test. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de Security test kunt u het zelfinstructieprogramma “Beveiligingsbewustzijn” doornemen. Ook is het raadzaam om het zakboek Safety & Security door te nemen. De test zal worden afgenomen op het passenbureau.

Een werkgever is verantwoordelijk voor de instructie van zijn werknemers. Voor medewerkers die geen Nederlands spreken, treft de werkgever voorzieningen, zodat zij de test toch af kunnen leggen.

Om sommige bestanden te kunnen bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader (minimaal versie 5.0) nodig. Mocht u nog niet over dit programma beschikken, download het dan gratis via deze link.

 

Aanvragen Rotterdam The Hague Airportpas (voor personeel)
Wat moet je doen als je een Rotterdam Airport pas wilt aanvragen
Aanvraag Rotterdam The Hague Airportpas
Aanvraag VGB (AIVD) 07-2018
Voorwaarden Rotterdam The Hague Airportpas
Reglement toegang airside Rotterdam The Hague Airport

Verlengen Rotterdam The Hague Airportpas
Verlengen Rotterdam The Hague Airportpas

Leerstof voor de toets
Instructieprogramma Beveiligingsbewustzijn
Zakboek Safety and Security
Pocketbook Safety and Security
Procedure aanmelden van een bezoeker
Toegang tot het landingsterrein L1
Toegang tot het landingsterrein L2
Plattegrond

Informatie over de Rotterdam The Hague Airportpas (voor de werkgever)
Registratie formulier bedrijf
Aanvraag Rotterdam The Hague Airportpas

Aanvraag voertuigpas
Aanvraag voertuigpas

Melding onveilige situaties
Melden onveilige situaties

Koninklijke Marechaussee

De Koninklijke Marechaussee brigade Zuid-Holland controleert het grensverkeer van personen en bestrijdt grensoverschrijdende criminaliteit in Hoek van Holland, Europoort, Scheveningen, Dordrecht en Moerdijk. Naast deze steden zijn zij ook actief op Rotterdam The Hague Airport. Lees hier de informatiebrochure over de Koninklijke Marechaussee.